Music publishing

Wij vinden dat iedere auteur uiteindelijk zijn eigen volledige muziekauteursrechten moet kunnen bezitten. Want het begint allemaal bij jouw songs! Zolang je bij b-kube music publishing bent aangesloten maak je bovendien aanspraak op een winstuitkering uit de 'KUBE'. De KUBE is onze honingpot die zich jaarlijks vult. Een coöperatieve approach!

jouw werken, jouw rechten

In de meeste gevallen gaat een auteur gedurende een bepaalde periode een muziekuitgave overeenkomst aangaat met een muziekuitgever voor de administratie en exploitatie van zijn auteursrechten, maar een overdracht voor Lifetime of Copyright? Lees: 70 jaar na de dood van de langstlevende maker op het werk…. Dat vinden wij belachelijk!

Maar zelfs een overdracht voor een bepaalde periode van 30 jaar vinden wij te lang! Daarnaast vinden wij dat het lang exclusief binden van een auteur (het zijn vaak exclusieve deals van 3 jaar, binnen welke periode je als auteur dus al je werken aan de uitgever moet overdragen en die overdracht geldt dan dus vaak voor 30 jaar of zelfs langer) niet altijd bijdraagt aan zijn/haar ontwikkeling. Het kan in de weg gaan zitten.

de kracht van samenwerking en échte ondersteuning

De huidige contracten in de muziekindustrie gaan vaak uit van het tegen zo laag mogelijke kosten zo lang mogelijk vastleggen van een auteur (of artiest). Wij geloven daar niet in. Wij zien onszelf als dienstverlener en geloven in de kracht van samenwerking en échte ondersteuning.

Als je met ons samenwerkt richten we voor jou je eigen uitgeverij op. Die kosten nemen wij voor onze rekening. We gaan samen een co-editie en administratieovereenkomst aan die maar 1 jaar duurt en telkens met een jaar wordt verlengd, tenzij je niet langer met ons wil samenwerken. Dan zeg je de overeenkomst met ons gewoon op en sla als auteur gemakkelijk je vleugels elders uit. Bovendien neem je je eigen uitgeverij met daarin jouw aandeel in de songs mee.

Wij verzorgen o.a. de

Exploitatie

Administratie

o.a. Buma portal uitgever

Administratie

o.a. Buma portal auteur
Wij spannen ons in voor

Co-writes

Syncs

Writing

jij deelt in het succes van de aangesloten auteurs en daarmee van onze uitgeverij als geheel. we doen het samen.
Een coöperatieve approach!

De KUBE, profiteren van elkaars succes

Zolang je bij b-kube music publishing bent aangesloten maak je bovendien aanspraak op een winstuitkering uit de ‘KUBE’. De KUBE is onze honingpot die zich jaarlijks vult. Hoe? Doordat wij van ons aandeel in alle rechten die we vertegenwoordigen (lees: ons co-editie-aandeel) een percentage afstorten in de KUBE. De opbrengst wordt jaarlijks verdeeld onder alle aangesloten auteurs. Zo kan jij dus mee profiteren van het succes van de overige auteurs en daarmee van onze uitgeverij als geheel. Want we doen het immers samen. Een coöperatieve approach!

De kube

We doen wat we beloven

Stop je met ons? Dan gaat er een redelijke retentietermijn lopen voor de werken die je hebt ingebracht. We mogen die werken dan nog een x-aantal jaren vertegenwoordigen samen met jouw uitgeverij. Immers, we deden in de jaren dat we samenwerkten wel alle administratie en hielpen je bij de ontwikkeling en exploitatie, dus het is redelijk dat we nog een tijdje mogen verdienen aan die rechten. De retentietermijn is overigens beduidend korter dan gangbaar in de markt. Natuurlijk willen we graag wat verdienen, maar het moet wel redelijk blijven.

We doen wat beloven, want uiteindelijk gaat het immers om jouw rechten op jouw songs! Jij kan je uitgeverij dus gelijk meenemen en bent dan bovendien al behoorlijk beschermd en opgeleid. Immers, je zult daarna vanuit deze uitgeverij met andere uitgevers overeenkomsten kunnen aangaan en nadat onze retentietermijn is verstreken leveren we ons deel aan je terug en bezit je weer 100% van de muziekuitgaverechten op jouw werken.

wil jij Ook deel uit maken van onze Beehive?

Neem dan contact met ons op en we bespreken de mogelijkheden.
neem contact ons op

Publishing Beehive

 • Portretfoto van Joachim van Marrewijk aka Challem
  Joachim van Marrewijk
 • Minne Mertens
 • Portretfoto van Pleun Bierbooms
  Pleun Bierbooms
 • Max Gramser
 • Wouter Hardy
 • Martijn Westerholt
 • Karim ter Veer
 • Portretfoto van Shanna
  Shanna van den Hoogen
 • Sjors de Haas
 • Bekijk al onze Bees